Minister giver kold skulder til turismeplan

Selvom VisitDenmark stiller såvel milliardindtægter til den danske stat som tusindvis af nye arbejdspladser i udsigt, giver økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) organisationens ambitiøse plan for vækst i turismen den kolde skulder. ”Der kommer ikke flere valgløfter i de her døgn. Jeg har noteret mig, at dansk turisterhverv har været meget gode til at øge egenfinansieringen. Oplevelsesøkonomien har et kæmpe potentiale, men en øget statslig finansiering må eventuelt blive et emne i forbindelse med kommende finanslovsforhandlinger” siger Bendtsen. Han lægger dermed op til, at de 100 mio. kr. over fem år, som VisitDenmark havde bedt staten om for at kunne realisere planen, ikke kommer til udbetaling, men at organisationen må finde pengene udenom staten.
De statslige bevillinger til turisterhvervet er siden 1997 faldet med omkring 30 mio. kr. årligt. VisitDenmark har med sin plan ”Vision 2010” lagt op til at bringe dansk turisme op i den europæiske top ved at øge omsætningen med 10 mia. kr. frem til 2010. Organisationen har lagt op til en finansieringsmodel, hvor staten bidrager med de 100 mio. kr., mens turisterhvervet selv skal bidrage med et tilsvarende beløb.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.