Ny type flybrændstof snart klar


Qatar Airways bliver verdens første flyselskab som flyver på naturgas. Det bekræftede ingeniører fra flyselskabet i går. Ifølge flyselskabets topchef, Akbar al-Baker, er Qatar Airways i samtaler med Shell og producenter af flymotorer, om at benytte en slags diesel fabrikeret af naturgas, kendt som GTL, Gas-To-Liquid.

“Vi taler med Royal Dutch Shell og så snart at motorfabrikanterne har fået certificeret motorerne til at benytte GTL, så bliver Qatar Airways det første selskab i verden som flyver på denne form for brændstof” sagde al-Baker og tilføjede “Jeg forventer at motorerne er certificeret inden årets udgang”.

Qatar har verdens tredje største reserver af naturgas. Shell har verdens eneste kommercielle GTL fabrik i Malaysia, men planlægger at bygge endnu en i Qatar.

I øvrigt forventes Qatar Airways i løbet af kort tid at offentliggøre en ordre på ikke mindre end 80 Airbus A350XWB fly.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.