Kilroy og Team Benns på islandske hænder

Islændingene har slået til igen. Denne gang har islandske kapitalinteresser købt aktiemajoriteten i Kilroy International., som har omkring 1 mia. kr. i omsætning og rejsebureauer i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Holland. Desuden køber den danske koncendirektion, koncernchef Claus Hejlesen, direktør Allan Quist og finansdirektør Henrik Kaltoft 20 procent af selskabet.

HYY Group (Student Union of the University of Helsinki), vil fortsat eje 20 procent af Kilroy. Iceland Invest (53%) er nu hovedaktionær. Investorerne har ejerskabet gennem et dansk holding-selskab, SSTS A/S. Iceland Invest Ltd er et privatejet investeringsselskab ledet af Arnar Thorrison. Arnar Thorisson, der er den nye bestyrelsesformand for KILROYs bestyrelse, har stor erfaring inden for rejsebranchen. Som administrerende direktør for Icelandic Student Services (1989-1993) sad han i KILROYs bestyrelse, og fra 1995 til 2000 havde han flere ledende stillinger i KILROY-koncernen.

De nye islandske ejere har intet med de islandske ejerkredse som ejer f. eks. Sterling, Helka Rejser o.s.v. Den finske HYY Group har hidtil ejet 83 procent af Kilroy Travels, mens 10 procent har været ejet af Claus Hejlesen, Allan Quist og Henrik Kaltoft. “Vi er glade for salget. Vi har fået nye friske investorer og flere strenge at spille på. Men strategien vil stadig være den samme. Der vil ikke blive lavet om på vores produkter,” siger Claus Hejlesen, koncernchef, Kilroy Travel til Stand By.

2006 blev et år med forbedring for KILROY-koncernen. Omsætningen fra de fortsættende aktiviteter steg 9% i forhold til 2005, en stigning fra DKK 939 millioner til DKK 1.023 millioner. Driftsresultatet (EBITDA) var positivt, DKK 4,3 millioner, en stigning fra DKK 2,5 millioner i 2005. 2006 var det første hele år efter frasalget af MyPlanet i 2005. Det var forudset, at frasalget ville have stor indflydelse på KILROY-koncernens økonomiske resultat.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.