Trafikminister lunken i SAS-forsikringsspørgsmål

En henvendelse fra koncernchef i SAS, Jørgen Lindegaard, til de skandinaviske regeringer om hjælp til at løse selskabets forsikringsproblem får tilsyneladende en lunken modtagelse af den danske trafikminister. SAS’ forsikringskontrakter står til at udløbe den 1. december i år, og ved en fornyelse hos private forsikringsselskaber vil flyselskabet ikke være dækket mod f.eks. ”dirty bombs”, altså bomber med f.eks. radioaktivt eller biologisk indhold. SAS ønsker derfor at tegne sine forsikringer hos de nationale regeringer i Sverige, Danmark og Norge, og så naturligvis indbetale forsikringspræmierne hertil.
Men hos den danske trafikminister får henvendelsen en lunken modtagelse. Trafikminister Flemming Hansen (K), siger at spørgsmålet om offentlig forsikring er uhyre vanskelig, og fortsætter: ”Det er bedst hvis markedet selv finder en løsning på problemet”.
Hvis SAS ikke finder en løsning på forsikringsproblematikken vil sagen i værste fald kunne medføre, at selskabet må indstille trafikken på grund af manglende forsikringsdækning.
(Politiken d. 29.10.2004)

Skrevet af