Trafikminister lunken i SAS-forsikringsspørgsmål

En henvendelse fra koncernchef i SAS, Jørgen Lindegaard, til de skandinaviske regeringer om hjælp til at løse selskabets forsikringsproblem får tilsyneladende en lunken modtagelse af den danske trafikminister. SAS’ forsikringskontrakter står til at udløbe den 1. december i år, og ved en fornyelse hos private forsikringsselskaber vil flyselskabet ikke være dækket mod f.eks. ”dirty bombs”, altså bomber med f.eks. radioaktivt eller biologisk indhold. SAS ønsker derfor at tegne sine forsikringer hos de nationale regeringer i Sverige, Danmark og Norge, og så naturligvis indbetale forsikringspræmierne hertil.
Men hos den danske trafikminister får henvendelsen en lunken modtagelse. Trafikminister Flemming Hansen (K), siger at spørgsmålet om offentlig forsikring er uhyre vanskelig, og fortsætter: ”Det er bedst hvis markedet selv finder en løsning på problemet”.
Hvis SAS ikke finder en løsning på forsikringsproblematikken vil sagen i værste fald kunne medføre, at selskabet må indstille trafikken på grund af manglende forsikringsdækning.
(Politiken d. 29.10.2004)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.