Rederier følger trop med brændstoftillæg

Flyselskaberne får nu følgeskab af passagerrederierne i bestræbelserne på at undgå tab som følge af de høje oliepriser. Fra i dag vil DFDS således opkræve ekstra 20 kr. pr. voksen og 10 kr. pr. barn på selskabets ruter til bl.a. Norge og England. Ifølge rederiets markedschef, Jes Svare, er det et uventet højt omkostningsniveau på olieforbruget, som nødvendiggør pristillæggene. Svare kalder brændstoftillægget ”frustrerende” og siger: ”Vi har diskuteret hvad vi skulle gøre de sidste halvanden måned, men oliepriserne er bare fortsat opad, så nu kan vi ikke vente mere”.
Hos Stena Line i Frederikshavn diskuteres indførelsen af et brændstoftillæg også, men rederiet har endnu ikke truffet nogen beslutning. Stena-direktør Bent Kobberup siger dog, at det er overvejende sandsynligt at man indfører tillægget, og at det sker snart.
Oliepriserne ventes at holde mindst det nuværende niveau indtil starten af juni, hvor OPEC-landenes 11 olieministre mødes. Her skal de bl.a. tage stilling til et forslag fra Saudi-Arabien, der har tilbudt at øge olieproduktionen med 10 pct. for at dæmpe prisudviklingen.
(Jyllands-Posten Erhverv d. 26.05.2004)

Skrevet af