Lufthavnspoliti skifter topledelse

Der bliver store skiftedag hos topledelsen hos ordenspolitiet i Københavns Lufthavn i morgen, 1. oktober.Politiinspektør og chef for ordenspolitiet i lufthavnen, Thorkild Steen Jensen, vicepolitiinspektør og operativ leder, Mogens Christer Jensen, samt vicepolitiinspektør og administrativ leder, Lasse Rosenkrands, erstattes alle denne dag.Thorkild Steen Jensen bytter plads med politiinspektør Richard Østerlund la Cour fra Station Amager på Hørhusvej.Mogens Christer Jensen bliver leder af Regionsafdelingen i Beredskabssektionen.

Han afløses af vicepolitiinspektøren samme sted, Benny Ernst Hansen, der bliver ny operativ leder i lufthavnen.Og Lasse Rosenkrands bliver ansvarlig for Københavns Politis planlægningsgrundlag på terrorområdet.

Han afløses af vicepolitiinspektør Jan Bjørn fra stationen på Bellahøj som ny administrativ leder i lufthavnen.Den bemærkelsesværdige udskiftning af de tre øverste chefer hos ordenspolitiet i lufthavnen, hænger ifølge Take Off’s oplysninger sammen med den velkendte underbemanding hos politiet i bl.a. lufthavnen.Dansk politis optrapning af terrorberedskabet efter bomberne i London kræver ekstra mandskabstimer og på visse tidspunkter er ventetiderne lange ved de to paskontroller i hhv. Finger A og C.

Politistyrken til bl.a. paskontrol i lufthavn er reduceret 30 % siden bombningen i London. For et år siden var man i samme situation pga. afspadsering.”INGEN HELLIGE KØER”

Ansvarlig for bl.a. personalet hos Københavns Politi, chefpolitiinspektør Per Larsen, siger til Take Off:”Det er ingen hemmelighed, at der er så meget pres på i lufthavnen, at det går ud over arbejdsmiljøet, herunder at afvikle frihed for politifolkene.””Derfor har vi valgt, at der må ske noget radikalt. For at tænke anderledes, højne arbejdsmiljøet og prioritere anderledes, har vi smidt hele politistationen i lufthavnen op i luften – der er ingen hellige køer, alle gamle normer og strukturer kan diskuteres,” siger Per Larsen og fortsætter:”Vi har med succes gjort det samme på stationen på Bellahøj og derfor har vi en god forventning til, hvad der vil ske i lufthavnen. Vi har ikke skudt den gamle ledelse ned, men det kan være svært med nytænkning efter at have været i systemet i mange år. Det er kun sundt, at flytte rundt på lederne en gang imellem.”Per Larsen afviser Take Offs oplysninger om, at der mangler 50 af de 250 normerede stillinger hos ordenspolitiet i lufthavnen.

”Vi mangler politifolk i lufthavnen, men det ikke kun et problem vi har i lufthavnen. Det er vigtigt for mig at gøre politiets arbejdsplads i lufthavnen velfungerende – også så ankommende passagerer får et så positivt indtryk af Danmark som muligt. Men når der er kø ved paskontrollen må vi appellere til passagerernes tålmodighed.”HB


Skrevet af