Bagagekamp udløser lønpres

I mandags kom det frem, at SAS’ bagagehåndtering, SGS Grund Service, står over for at miste to af sine største kunder, Maersk Air og Sterling, fordi selskabet bliver underbudt af konkurrenterne Servisair og Novia. Denne situation har udløst en fagforeningskamp, fordi SGS Grund Service nu søger at presse sine ansatte ned i løn for at være konkurrencedygtig. ”Vi forhandler med ledelsen om at gå 15 pct. ned i løn, fordi Novia og Servisair har mulighed for at byde lavere takket være deres lavere lønninger. Vi er meget utilfredse med, at det udvikler sig til en kamp om medlemmer mellem to fagforeninger,” siger LFF-formand Nicolas Fischer.
Hvis SGS Grund Service taber kontrakten, mister ca. 100 LFF-organiserede deres job. I givet fald har de mulighed for at skifte til Servisair eller Novia, hvor HK er den tilknyttede fagforening. Det vil for den enkelte medarbejder betyde en lønnedgang samt ændringer i arbejdstiden. HK afviser, at de presser lønnen ned: ”Vi presser på for højere løn, men vi går ikke ind og beder om SAS-lønninger, hvis vores folk er tilfredse i forvejen,” siger HK-ansvarlige Ilse Hansen.
(Børsen, 27/1)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.