Billund Lufthavn melder Esbjerg til konkurrencestyrelsen

I Billund Lufthavn mener man, at Esbjerg Lufthavn, som ejes 100 pct. af Esbjerg Kommune, ulovligt støtter lavprisflyselskabet Ryanair med fire mio. kr. årligt, fordi selskabet kun betaler ca. 25 pct. af den pris, andre selskaber må betale. Billund Lufthavn afleverede derfor i går en klage over Esbjerg Lufthavn til Konkurrencestyrelsen sammen med en anmodning om at stoppe det indirekte tilskud.
Adm. direktør i Billund Lufthavn, Jørgen Krab Jørgensen, siger: ”Vi har hele tiden forventet, at man ville følge en dom fra Belgien, hvor det sidste år blev slået fast, at en offentlig ejet lufthavn ikke må yde støtte til Ryanair for at få dem til at flyve på lufthavnen. Men der er ikke sket noget. Og det, der foregår i Esbjerg, er overordentlig konkurrenceforvridende, når man på den måde bruger en offentlig kasse til at ødelægge den fri konkurrence.”
I Esbjerg benægter man ikke de tal, Billund Lufthavn har fremlagt for Konkurrencestyrelsen, men direktør Peter Bay mener, at det ifølge reglerne er tilladt at fravige de fastsatte takster, når det drejer en større kunde. I Esbjerg afventer man derfor Konkurrencestyrelsens henvendelse med sindsro.
(Jyllands-Posten, 2/3)

Skrevet af