Første danske turistbrochure på polsk

I år udgiver VisitDenmark (indtil årsskiftet Danmarks Turistråd) for første gang et katalog på polsk med feriemuligheder i Danmark under overskriften ”Urlop w Danii 2005” (Ferie i Danmark 2005).



Endnu er Polen et lille marked. Ifølge officielle statistikker foretog polakkerne i 2003 godt 60.000 overnatninger i Danmark, oplyser Midt-Nord Turisme som er blandt de profilerede områder i den polske brochure.



Efter Polens indtræden i EU forventes en betydelig vækst i de kommende år. ”Polen har en befolkning på størrelse med halvdelen af den tyske og er befolkningsmæssigt det næststørste nærmarked for dansk turisme. Det forventes, at befolkningens købekraft og levestandard vil vokse hastigt, bl.a. efterspørgslen på rejseoplevelser. Polen kan de kommende år blive et naturligt og voksende supplement for dansk turisme med hensyn til indtjening, men det kræver en stabil og vedvarende indsats,” siger VisitDenmarks markedschef i Tyskland, Bruno Bedholm, der varetager aktiviteterne på det polske marked til bladet ”VisitDenmark”.



Ifølge bladet viser en ny undersøgelse fra Nordisk Ministerråd og de nationale turistorganisationer i Norden, at godt 200.000 polakker helt sikkert vil tage til Danmark inden 2010, mens 850.000 polakker siger, at de sandsynligvis vil komme hertil.

Skrevet af