For mange kabineansatte sagde ja tak til at gå fra American Airlines

Nu skal det konkurstruede flyselskab ud og hyre 1.500 nye samtidig med, at det går fremad efter mere end et år i kontrolleret betalingsstandsning.

American Airlines er halvvejs i bestræbelserne på at vende tilbage og komme ud af Chapter 11 i rekonstrueret form, som et af USA s største flyselskaber og en magtfuld spiller i Oneworld alliancen sammen med British Airways.

Ganske vist tabte moderselskabet AMR 238 mio. dollar i tredje kvartal, væsentligt på grund af aflysninger og forsinkelser på grund af konflikt med piloterne. Isoleret fra det var der overskud, bl. a. takket være lavere brændstofpriser og stærkt stigende oversøiske trafik i samarbejde med partnerne.

”Vi er mere end halvvejs med at lukke forskellen mellem os og vore nærmeste konkurrenter, og samtidig komme ud af Chapter 11,” sagde kommerciel direktør Viras Vahidi. Man har nu bedt om 30 dage til at få godkendt en ny rekonstrueringsplan.

Problemerne med personalet er på vej til en løsning, men det er kommet bag på selskabets ledelse, at 2.250 kabineansatte har sagt ja tak til en fratrædelse med 40.000 dollar på kontoen. Som et resultat af dette er der nyansat 1.500 kabinefolk til start i november.