Læserne synes ikke om British Airways ide

Der var, som man måske kunne forvente, stort flertal for at sige nej til British Airways ide om, at man selv skal indbetale et beløb frivilligt som undskykdning for at flyve og være med til at øge CO2 udslip. Sat på i sidste uges quick poll.



647 stemte. 221 eller 34 procent synes fodt om ideen, mens 66 procent eller 430 ikke bryder sig om den form for syndsforladelse.



Fra Martin Porsgaard i SAS har vi modtaget følgende indlæg i samme sag:



Med en professionel meningsdanners ironiserende kommentar til British Airways’s initiativ med en frivillig betaling for den den CO2-udledning man bidrager med på en flyvning, lægges der direkte op til at man er mere end skeptisk, inden stemmeafgivning.



Det er ellers en rigtig god ide at foretage en meningsmåling på emnet. Bare en skam at det ikke sker på et sagligt grundlag hvor for/imod kommer ligeværdigt til orde. Efter min opfattelse kan afstemningsresultatet dermed bedst bruges til at publicere en forudindfattet mening. Tilhængerne af systemet, samt de der anvender det, ser et perspektiv som hænger sammen med et voksende C02-problem og at det er bedre at gøre noget end slet ikke at gøre noget. Skepsis og modstand er helt fint, men begge parter må høres.

Skrevet af