A350 har over 1.000 3D-printede dele

qatar-a350xwb-courtesy-qatarAirbus nyeste flytype, A350 XWB, der er i drift hos Qatar Airways, rummer mere end 1.000 dele, der er fremstillet på en 3D-printer, skriver BBC.

Delene, som blandt andet omfatter en række beslag i plast og metal, er ifølge Airbus leveret i december til den første A350, der gik på vingerne i januar.

De 3D-printede flydele er ikke som sådan en splinterny opfindelse, men A350 er det første kommercielle fly med så mange af denne type dele. Tidligere blev de 3D-printede dele primært brugt i militærfly, skriver dr.dk.

Det er både billigere og hurtigere for flyproducenten at lave flydelene på en 3D-printer, og de printede flydele vejer ifølge Airbus mellem 30 og 55% mindre end de traditionelle dele og kræver 90% mindre energi at producere.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.