A380 på skandinavisk udflugt

Der ventes stor trængsel ved Flyvergrillen nær Københavns Lufthavn i morgen, når Lufthansas A380 lander klokken 7.55. Det er første gang det gigantiske Airbus-fly kommer til Danmark.

Allerede klokken 10 letter flyet igen for også at nå at besøge Stockholms lufthavn i Arlanda. Der er udelukkende tale om en præsentationsflyvning, og der er ingen planer om, at flyet skal indgå i normal rutetrafik til København.

Fra Arlanda flyver kæmpen en tur til Gardermoen ved Oslo, inden det vender hjem til Tyskland ad en rute, der bringer den hen over Billund Lufthavn i lav højde. Præsentationsflyvningen har også til formål at vurdere de tre lufthavnes muligheder for at modtage en A380 i påkommende tilfælde.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Mærkeordning for tilgængelighed

Turistbranchen og handicaporganisationerne har indført en særlig mærkeordning for tilgængelighed.