Prisfesten på rejsemarkedet slut efter fusion

Sammenlægningen af Maersk Air og Sterling lægger låg på de seneste års prisfest på markedet for billige flybilletter. Det vurderer Ole Egholm, direktør for rejsebureauet Wasteels Rejser: ”For forbrugerne er det en sorgens dag, da det helt sikkert vil betyde, at priserne i gennemsnit stiger. Men det er på den anden side også en naturlig udvikling, da flyselskaberne nu har tabt så mange penge, at en konsolidering er nødvendig.”
Også transportanalytiker i Jyske Bank, Brian Børsting, peger på, at priskrigen på flybilletterne er slut: ”Man må som minimum forvente, at fusionen stabiliserer prisniveauet, og at aktørerne over tid begynder at kigge efter at hæve priserne.”
(Børsen, 1/7)

Skrevet af

x

Læs Også

Atter flyvninger til Bali

TURISME: Efter to dages lukning på grund af truende vulkanudbrud blev flytrafikken i går genoptaget. Skønsmæssigt 20.000 danskerne besøger årligt den indonesiske ø, blandt andet som led i asiatisk rundrejse.

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.