Continental angriber SAS i Københavns Lufthavn (opdateret)

Få dage efter topchef i Continental forsikrede Take Off om, at selskabet ikke åbner på København, vil Continental på pressemøde i Københavns Lufthavn torsdag formiddag meddele, at det gør de for øvrigt alligevel…Continentals planlægningschef, G.W. Anslinger, sagde tirsdag til Take Offs under den store lufthavnsmesse Routes i Bella Center:

“Vi forstår ikke, hvordan vi kan komme på tale til en ny rute til København. Det har vi ingen aktuelle planer om. Vi nøjes med at plastre naboerne til med ruter til Berlin, Hamburg, Stockholm og Oslo. Der er af konkurrencehensyn for tiden ingen grund til at flyve direkte ind i SAS’ hovedhub.”Continental åbner 24. maj en direkte daglig rute mellem New York og København, Continentals 27 destination i Europa!

Continental vil bruge Boeing 757 med to klasser på København – samme type benytter f.eks. Icelandair på sine fem ruter til USA’s østkyst og Minneapolis.Nyheden om Continental kommer en uge efter de amerikanske fætre fra Skyteam-alliancen, Delta, fortalte, at de fra begyndelsen af maj vil flyve direkte fra deres hovedlufthavn, Atlanta, til København.Continental-ruten bliver første gang i nyere tid, at SAS angribes direkte på en af sine fire USA-destinationer, foruden New York også Chicago, Seattle og Washington DC. For mange år siden fløj Northwest også mellem København og New York.Der kan være plads til den direkte rute fra Continental; SAS har tidligere barberet en af sine to afgange mellem Københavns Lufthavn og Newark væk og flyver derfor ofte med et propfyldt fly. SAS har opgivet New York fra Oslo, hvilket har givet Continental en fin forretning.Continental i København vil give Danmark større synlighed på det amerikanske marked. Det kan sammenlignes med de store amerikanske hotelkæder Hilton og Marriott i 2001 rykkede ind i København og udvidede markedet.Nu håber den ind- og udgående danske rejsebranche, at næste SAS-rute til USA bliver til vestkysten. I 2001 havde SAS afsat et fly til København – San Francisco, men planen blev droppet, før 11. september.Rejsebranchen virker begejstret for nyheden om Continentals rute til København.

Kilder siger til Take Off, at SAS trænger til konkurrence på New York og at Continental er kendt for konkurrencedygtige priser. ”Jeg synes man kan dele kunderne i to – de, der vil flyve direkte, og de, der kun kigger på prisen,” sagde en kilde i aftes.Fra Newark har Continental, der har hjemme Houston i Texas, 150 ruter ud i USA. Der bliver afgang fra København kl. 10.35 med ankomst til Newark kl. 13.20 – der flyves fra Newark kl. 19.10 og landes næste morgen kl. 9.05 i København.HB

Skrevet af