Aalborg Lufthavn har set lyset

Aalborg LufthavnLUFTFART: Aalborg Lufthavn har fået LED-lys på start- og landingsbanen. Et tiltag, der både skal spare lufthavnen penge og skabe en grønnere profil.

Aalborg Lufthavn forsøger sig med grønnere tiltag og som led i den plan, skifter den nu 650 halogenpærer ud med LED-lys. Alt lys langs start- og landingsbanen bliver udskiftet, og det kan mærkes på lufthavnens elregning.

Kvalitetschef hos Aalborg Lufthavn, Thomas Møller, fortæller, at lufthavnen før brugte ca. 200.000 kilowatttimer om året, men nu når ned på 14-15.000. Det vil give lufthavnen en besparelse på ca. 150.000 kr. årligt.

”Selv om vi er inden for luftfart og bruger rigtig meget olie, vil lufthavnen gerne bidrage til, at vi sparer på naturens ressourcer,” siger Thomas Møller.

Udskiftningen af banernes lys skete i august, og det er helt bevidst, fordi banelyset ikke kan være tændt under arbejdet.

Allerede i 2012 igangsatte Danmarks tredjestørste lufthavn en renovering af landingsbanen, hvor den blev den første i Danmark til at installere LED centerlinie og touch-down lys på landingsbanen.

Lufthavnen arbejder lige nu på at skifte al belysning i terminalen og på parkeringsområdet til LED-lys.