Aalborg Lufthavn havde rekordstor august

aalborg lufthavn norwegian flyDanmarks tredjestørste lufthavn havde sidste måned næsten 134.000 passagerer – en samlet stigning på lidt over 4% i forhold til august sidste år. Navnlig udenrigsruterne buldrer frem med en vækst på 28,5%.

Aalborg Lufthavn havde sidste måned fremgang på udenrigs- og chartertrafikken, mens endnu en mindre tilbagegang på indenrigstrafikken resulterede i en samlet fremgang på 4,1% i passagertrafikken. 133.831 fløj til og fra Aalborg Lufthavn i august mod 128.598 i august sidste år.

På stort set alle udenrigsruterne har der været vækst, hvilket gav en fremgang på 28,5% på udenrigstrafikken. I august i år fløj 37.948 passagerer med udenrigsruterne mod 29.542 i august sidste år.

I dag har Aalborg ruteflyvninger med Air Baltic, Atlantic Airways, KLM, Lufthansa, Norwegian, SAS, Sun-Air, Vueling og Turkish Airlines.

Chartertrafikken i Aalborg Lufthavn gik sidste måned frem med 2,4% i forhold til samme måned sidste år, idet 30.487 fløj til og fra lufthavnen i forhold til 29.764 i august 2014.

I forhold til de seneste tre måneder ses en mere moderat tilbagegang på indenrigstrafikken, i det 65.396 passagerer fløj til og fra København sidste måned mod 69.292 i august 2014. Det giver en tilbagegang på 5,6%, hvilket er mindre end i de forgange måneder.

”Indenrigstallene for august i år, giver os forventninger om, at der sker en stabilisering af passagertallet på denne rute hen over efteråret,” siger direktør for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.