Aalborg Lufthavn mere international

Det store spanske lavprisselskab Vueling har netop meddelt, at man har valgt Aalborg Lufthavn som udgangspunkt for selskabets satsning på det jyske marked. Selskabet vil fra 25. marts 2012 flyve to gange ugentligt fra Aalborg til Barcelona.

 

”Afgangstiderne torsdag og søndag ligger lige til højrebenet for de såkaldte city-breaks, altså korte ferier hen over weekenden”, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

 

Norwegian vender tilbage på London-ruten til april og Cimber Sterling har valgt at operere sine sommerruter fra Jylland til Malaga, Mallorca, Kreta og Antalya fra Aalborg.

 

Indenrigsruterne viste en tilbagegang på 7,1% i forhold til 2010, men tilbagegangen på indenrigsruterne, som har præget det seneste halvår ser nu ud til at flade ud. Norwegian har netop indsat en ekstra daglig afgang mellem Aalborg og København. I oktober 2011 rejste 92.116 passagerer frem og tilbage mellem Aalborg og København.

 

11.922 chartergæster fløj til og fra Aalborg Lufthavn i oktober. Det er et fald på 1% i forhold til 2010, hvilket var forventet, idet flere af charterselskaberne sluttede sommerprogrammet et par uger tidligere end året før.

 

Totalt rejste 124.340 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i oktober. Det er 0,5% færre end i 2010.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.