Årets første rejsebureau-krak

costa_rica_0TURISME: Et mindre, dansk rejsebureau er konkurs. Rejsegarantifonden forventer intet tab som følge af krakket. Ét ud af fire rejsebureauer i Fonden har krav om øget garantistillelse.

Brandstrup Travels fra Virum ved København er erklæret konkurs. Rejsebureauet blev registreret i Rejsegarantifonden i 1999. Selskabet solgte individuelle rejser til hele verden.

Ifølge Rejsegarantifonden havde bureauet ved konkursen kun ganske få kunder på rejse. Kunder, der har købt pakkerejser hos Brandstrup Travels med f.eks. fly og hotel, og som endnu ikke er kommet af sted, kan søge det forudbetalte beløb retur fra Fonden. Fonden forventer ikke at lide tab på krakket i Brandstrup Travels.

Rejsegarantifonden fører tilsyn med over 600 registrerede rejseudbyderes økonomi, og kan kræve forhøjet garanti, hvis fonden må antage, at der er en særlig risiko for, at fonden vil lide tab ved en eventuel konkurs. På baggrund af driftsmæssige problemer accepterede Brandstup Travels i september 2010 at afdække fondens risiko ved forhøjet garantistillelse. Den var ved konkursen 300.000 kr.

Til standby.dk siger direktør i Rejsegarantifonden, Birgitte Fjeldhoff, at konkursen mod Brandstrup Travels var begæret af et dansk arkitekturcenter og en revisor.

Rejsegarantifonden havde ved årsskiftet registreret 604 rejseudbydere i Danmark. Heraf har fonden stillet krav om forhøjet garanti for ca. hver fjerde.

Hos rejsebureauer, der omsætter for op til fem mio. kr., drejer det sig om 123 rejsebureauer, for bureauer med omsætning på mellem fem og 50 mio. er der 18 med det forhøjede krav, mens seks rejsebureauer med omsætning på over 50 mio. kr. har dette krav.