Aarhus-letbane på første tur

letbaneTRANSPORT: Det nye letbanetog, der åbner i Aarhus i maj 2017 var på sin første tur i området med et positivt resultat. Letbanen åbner samme år, som Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad.

Århusianere og kommende turister kan godt begynde at glæde sig til foråret 2017. Her åbner Danmarks første letbane, og toget har netop taget sin første tur nær Viby Station med et særdeles godt resultat.

Toget er blandt andet ude på en testkørsel, der skal sikre, at togene kører sikkert næste år.

”Vi kigger blandt andet på grænsefladen mellem toget og signalsystemet for at se, om toget reagerer korrekt. Det skal eksempelvis bremse ned selv, og der er andre sikkerhedsmæssige forhold, som skal være i orden”, siger direktøren for Aarhus Letbane, Claus Rehfeld Moshøj, til tv2oj.dk.

Han forklarer desuden, at det er vigtigt at teste letbanens kørestrømsanlæg, hvor opgaven er at isolere strømmen fra Banedanmarks anlæg, fordi den nye letbane ikke skal påvirke den øvrige trafik.

De nye letbaneførere skal ligeledes uddannes på strækningen i Viby, mens planen er, at testene af togene fra det nye år skal rykkes ud på de offentlige veje.

Aarhus Kommune håber, at letbanens indtog kan få folk til at parkere bilen uden for Aarhus.