Aarhus-letbane på første tur

letbaneTRANSPORT: Det nye letbanetog, der åbner i Aarhus i maj 2017 var på sin første tur i området med et positivt resultat. Letbanen åbner samme år, som Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad.

Århusianere og kommende turister kan godt begynde at glæde sig til foråret 2017. Her åbner Danmarks første letbane, og toget har netop taget sin første tur nær Viby Station med et særdeles godt resultat.

Toget er blandt andet ude på en testkørsel, der skal sikre, at togene kører sikkert næste år.

”Vi kigger blandt andet på grænsefladen mellem toget og signalsystemet for at se, om toget reagerer korrekt. Det skal eksempelvis bremse ned selv, og der er andre sikkerhedsmæssige forhold, som skal være i orden”, siger direktøren for Aarhus Letbane, Claus Rehfeld Moshøj, til tv2oj.dk.

Han forklarer desuden, at det er vigtigt at teste letbanens kørestrømsanlæg, hvor opgaven er at isolere strømmen fra Banedanmarks anlæg, fordi den nye letbane ikke skal påvirke den øvrige trafik.

De nye letbaneførere skal ligeledes uddannes på strækningen i Viby, mens planen er, at testene af togene fra det nye år skal rykkes ud på de offentlige veje.

Aarhus Kommune håber, at letbanens indtog kan få folk til at parkere bilen uden for Aarhus.

x

Læs Også

Nyt togforlig giver ikke timedrift

Folketinget vil bruge milliarder på nye eltog. Men de kommende eltog kører ikke hurtigt nok til at opfylde det politiske forlig i Togfonden om timedrift mellem Danmarks fire største byer.

Trecifret millionoverskud for DSB

DSB havde i 2017 et resultat før skat på 274 millioner kroner og udbetaler udbytte på 106 millioner.

Fortsat stabilt resultat for SJ

Den fortsat positive rejseudvikling betyder, at SJ – Sveriges modstykke til DSB – i 2017 kunne notere en ny rekord.

Togrejse deluxe på tværs af Det sydlige Afrika

Fra juli 2019 åbner verdens mest luksuriøse tog en ny rute, der fører passagererne på tværs af Det sydlige Afrika.

Skånetrafiken overtager ansvaret for Malmö – København

Aftalen om, at Skånetrafiken overtager det operative ansvar for trafikken med Öresundståg til København og den nye endestation Østerport i december 2021, er godkendt i en aftale mellem den danske regering, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Stor efterspørgsel efter toget hjem til jul

Der er stadig plads på togene de store julerejsedage den 22. og 23. december. Men især på strækninger mellem København og Struer, Sønderborg eller Frederikshavn er flere afgange næsten udsolgt.