Aarhus-letbane på første tur

letbaneTRANSPORT: Det nye letbanetog, der åbner i Aarhus i maj 2017 var på sin første tur i området med et positivt resultat. Letbanen åbner samme år, som Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad.

Århusianere og kommende turister kan godt begynde at glæde sig til foråret 2017. Her åbner Danmarks første letbane, og toget har netop taget sin første tur nær Viby Station med et særdeles godt resultat.

Toget er blandt andet ude på en testkørsel, der skal sikre, at togene kører sikkert næste år.

”Vi kigger blandt andet på grænsefladen mellem toget og signalsystemet for at se, om toget reagerer korrekt. Det skal eksempelvis bremse ned selv, og der er andre sikkerhedsmæssige forhold, som skal være i orden”, siger direktøren for Aarhus Letbane, Claus Rehfeld Moshøj, til tv2oj.dk.

Han forklarer desuden, at det er vigtigt at teste letbanens kørestrømsanlæg, hvor opgaven er at isolere strømmen fra Banedanmarks anlæg, fordi den nye letbane ikke skal påvirke den øvrige trafik.

De nye letbaneførere skal ligeledes uddannes på strækningen i Viby, mens planen er, at testene af togene fra det nye år skal rykkes ud på de offentlige veje.

Aarhus Kommune håber, at letbanens indtog kan få folk til at parkere bilen uden for Aarhus.

x

Læs Også

Amadeus er på sporet

Ny bookingløsning fra reservationssystemet Amadeus skal gøre det nemmere rejse med tog indenfor Europa. I første omgang er det et samarbejde med de schweiziske jernbaner.

DSB opgraderer IC3-togene

Frem til 2020 forskønner DSB sine 96 IC3-tog med blandt andet bedre sæder og nye gulvtæpper. DSB’s fjern- og regionaltog havde sidste år næsten 76 millioner passagerer.

Klar til konkurrence på tyske jernbaner

Det store tyske busselskab Flixbus får nyt forretningsområde med togkørsel i Tyskland, Flixtrain. Flixbus vil i USA prøve at konkurrere med berømte Greyhound.

Flere svenske tog til København

Det svenske DSB – SJ – vil fra næste år øge antallet af pladser på en af sine primære strækninger, fra Stockholm via Malmø til København.

Milliardinvestering i Københavns Metro

Der er lyse udsigter for Metroen i København, men der er ikke plads til flere passagerer, så der skal investeres milliarder.

Færre tog på Sjælland

Der kører færre tog på Sjælland fra i dag, mandag, og det kan især mærkes i den regionale togtrafik.