Aarhus Lufthavn aktier solgt for 0 kr.

Prisen er hemmelig. Det har hidtil været svaret på spørgsmål om, hvad Aarhus Kommune har givet for aktier i Aarhus Lufthavn til en andel på 90%.

Men nu har Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard nu over for JP Aarhus oplyst prisen for overtagelse af alle Randers og Favrskov kommuners lufthavnsaktier og dele af Nord- og Syddjurs kommuners aktier, så Aarhus Kommune nu ejer 90,02% mod tidligere 58%.

”Prisen på aktierne var 0 kr. Der er løbende underskud i lufthavnen, og det er den rette pris med de nuværende forudsætninger og kravet om større investeringer”, siger Jacob Bundsgaard.

”Vi har ikke haft det primære formål at lave en god handel, men at sikre os, at vi har de nødvendige handlemuligheder. Sælgerne er på den anden side fri for en forpligtelse til at investere i lufthavnen”.

Kommunerne skal dog være med til at dække Aarhus Lufthavns underskud for 2016, som tidligere er anslået til samme niveau som i 2015, hvilket vil sige ca. otte millioner kroner.

x

Læs Også

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Mærkeordning for tilgængelighed

Turistbranchen og handicaporganisationerne har indført en særlig mærkeordning for tilgængelighed.