Aarhus Lufthavn aktier solgt for 0 kr.

Prisen er hemmelig. Det har hidtil været svaret på spørgsmål om, hvad Aarhus Kommune har givet for aktier i Aarhus Lufthavn til en andel på 90%.

Men nu har Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard nu over for JP Aarhus oplyst prisen for overtagelse af alle Randers og Favrskov kommuners lufthavnsaktier og dele af Nord- og Syddjurs kommuners aktier, så Aarhus Kommune nu ejer 90,02% mod tidligere 58%.

”Prisen på aktierne var 0 kr. Der er løbende underskud i lufthavnen, og det er den rette pris med de nuværende forudsætninger og kravet om større investeringer”, siger Jacob Bundsgaard.

”Vi har ikke haft det primære formål at lave en god handel, men at sikre os, at vi har de nødvendige handlemuligheder. Sælgerne er på den anden side fri for en forpligtelse til at investere i lufthavnen”.

Kommunerne skal dog være med til at dække Aarhus Lufthavns underskud for 2016, som tidligere er anslået til samme niveau som i 2015, hvilket vil sige ca. otte millioner kroner.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.