Aarhus Lufthavn tættere på Aarhus

Jacob Bundsgaard.

Jacob Bundsgaard.

Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard er indstillet på at drøfte muligheden for ny placering af Aarhus Lufthavn. Meldingen kommer i forbindelse med, at vindmøllekoncernen Vestas annoncerede, at man vil flytte 200 job til København bl.a. for at være tættere på en international lufthavn.

Vestas beslutning understreger ifølge borgmester Jacob Bundsgaard behovet for at nytænke strategien om Aarhus Lufthavn: ”Vestas beslutning understreger, at vi ikke har en tilfredsstillende lufthavnsbetjening. Derfor er det en vigtig diskussion om Aarhus Lufthavn, som vi må tage i foråret. Det handler på den korte bane om, hvilke betingelser flyselskaberne skal have i lufthavnen nu. På den længere bane er det et spørgsmål om, hvorvidt der skal laves en ny lufthavn.”

I januar kom De Konservative i byrådet med forslag om en analyse af lufthavnsbetjeningen og behovet i Aarhus og Østjylland. Det afviste bl.a. Socialdemokraterne, men nu tager borgmesteren Vestas beslutning meget alvorligt, skriver jyllands-posten.dk.

De store erhvervsorganisationer har tidligere påpeget, at man bør satse på at udvikle den nuværende lufthavn, men flere end 100 aarhusianske virksomheder er uenige. De støtter planerne om en ny lufthavn tættere på centrum.