Aarhus nabokommuner sælger deres lufthavnsaktier

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Aarhus Kommune bliver fremover eneejer af Aarhus Lufthavn i Tirstrup, skriver DR Østjylland. Borgmestrene fra ejerkommunerne – Aarhus, Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs – er blevet enige om det fremtidige ejerskab.

Omegnskommunerne sælger deres aktier til Aarhus Kommune, som skal finde investorer, der vil være med til at gøre lufthavnen mere kommerciel.

Borgmester i Favrskov Kommune, Niels Borring: ”Det er fint, at vi får forenklet ejerstrukturen. Det skaber mere handlekraft, og vi andre støtter stadig en lufthavn i Østjylland”, siger han.

Fremtiden for lufthavnen har længe været uvis. Den nyeste udvikling i sagen sker, efter at Aarhus Kommune næsten er gået solo med planerne om en ny østjysk lufthavn ved Thomasminde.

Aarhus Byråd fik i 2015 udarbejdet en analyse om en ny placering, og i forlængelse heraf besluttede byrådet at arbejde videre med en placering ved Thomasminde nord for Aarhus.

En rapport fra konsulentfirmaet Rambøll konkluderede i foråret, at det fysisk er muligt at anlægge en ny lufthavn ved Thomasminde. Det vil kræve, at ejerne bidrager med et egenkapitalindskud på 500 millioner kroner.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.