Aarhus skal søge EU om ny lufthavn

0

Aarhus-TirstrupLUFTFART: Transportminister Hans Christian Schmidt sender Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard til EU-Kommissionen i sagen om en ny lufthavn.

Det er ifølge ministeren op til EU-Kommissionen at vurdere, om det storstilede lufthavnsprojekt i landets næststørste by bliver til noget, skriver bt.dk efter mødet mellem ministeren og borgmesteren tirsdag formiddag.

”Det er op til EU-Kommissionen om det er tilladt at give offentlig støtte til projektet om flytningen af lufthavnen fra Tirstrup til Thomasminde nord for Aarhus. Altså om kommunen både kan give egenkapital og et driftstilskud over de næste mange år. Det er forudsætningen for, at projektet kan blive til noget”, siger Hans Christian Schmidt.

En flytning vil kræve, at lufthavnens hovedaktionær, Aarhus Kommune, skyder 500 millioner kroner ind i projektet, og at der gennem 20 år årligt tilføres lufthavnen 75 millioner kroner. Det fremgår af en konsulentrapport, som også siger, at projektet godt kan realiseres.

”Hvis en investering kaster tusindvis af arbejdspladser af sig på sigt, vil det skabe samfundsmæssig økonomi og dermed også et skattegrundlag, som kan retfærdiggøre en investering”, siger Jacob Bundsgaard.

Aarhus-borgmesteren havde håbet på et endeligt svar efter tirsdagens møde, men håber nu i stedet på en afklaring inden længe: ”Kommissionen går først på sommerferie i slutningen af juli eller starten af august. Så vi går efter en afklaring inden deres sommerferie”, siger han.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz