Aarhus spørger EU om lufthavnsstøtte

Jacob Bundsgaard.

Jacob Bundsgaard.

For selv om borgmester Jacob Bundsgaard og et flertal i byrådet vil investere millioner af kroner i udvikling af Aarhus Lufthavn i Tirstrup, kan det vise sig at være i strid med EUs regler om offentlig støtte.

Derfor har kommunen startet en ny dialog med EU for at få afklaret, hvad der er lovligt. Embedsmænd fra kommune har været til møde i Bruxelles for både at drøfte, hvordan kommunens penge kan dække lufthavnens forventede underskud og for at drøfte yderligere investeringer, skriver jyllands-posten.dk.

”Det er en forudsætning for, at vi kan lave kommunale investeringer, at vi får EUs godkendelse, men ambitionen er fortsat at få private midler i spil”, siger Jacob Bundsgaard, der ikke tør spå om EUs tidsplan.

”Vi arbejder på at få det på plads hurtigst muligt. Første fase er at overtage aktierne i lufthavnen og finde en ny struktur og sideløbende udvikle en ny forretningsplan”, siger borgmesteren.

I juli måtte han haste til Bruxelles for at få afklaret, om kommunal støtte til en ny lufthavn ved Thomasminde var i strid med reglerne. Dengang lød EUs svar, at kommissionen ikke så noget passagermæssigt behov for en ny lufthavn i Jylland.

Denne gang forventer borgmesteren ikke et nej: ”Hvis EU siger nej, har vi en ny situation, men det vil være meget overraskende”, siger han.