Aarhus vil samarbejde med Billund Lufthavn

Kjeld Zacho Jørgensen.

Kjeld Zacho Jørgensen.

Direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn har været til møde i Aarhus for at diskutere, om der er grundlag for et samarbejde mellem lufthavnen i Tirstrup og konkurrenten i Billund.

”Når man spørger i Billund Lufthavn, hvor de fleste rejsende kommer fra, er svaret Aarhus Kommune. VisitAarhus har en turismevejledning i Billund Lufthavn, så med Aarhus-briller er der klar interesse i et samarbejde om at betjene Aarhus-borgerne ud af landet. Selvfølgelig er der interessesammenhænge, fordi mange aarhusianere bruger Billund Lufthavn”, siger Niels Højberg, stadsdirektør i Aarhus Kommune ifølge Jyllands-Posten.

Han forklarer, at kommunaldirektørerne i Aarhus Lufthavns fem ejerkommuner op til den ekstraordinære generalforsamling i onsdags var bedt om at undersøge en mulig dialog mellem lufthavnene Aarhus og Billund. Han understreger dog, at mødet med Kjeld Zacho Jørgensen var ’løse drøftelser’.

”Drøftelserne handlede om et samarbejde om beflyvning, og om der er noget at hente ved at samarbejde om faciliteter. Hvis Billund nu er presset i en periode, kunne det give mening at bruge Aarhus.”

Kjeld Zacho Jørgensen bekræfter, at et samarbejde kan være interessant, men at bestyrelsen i Tirstrup i givet fald skal tage første skridt.

Han mener, at en deling af lufthavnskoden kan gøre det mere interessant for udenlandske rejsende at tage til Aarhus, fordi de både vil blive præsenteret for lufthavnen i Tirstrup og i Billund på online-søgemaskiner.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard understreger, at lufthavnens kommende bestyrelse har fået mandat til at lave en ny forretningsplan for Aarhus Lufthavn.