Absurd Frankrig, vi appellerer

Det skal ikke gå stille af. Såvel Continental som den dansk-amerikanske mekaniker John Taylor appellerer den dom, som en fransk lokal domstol, forleden fældede over dem i katastrofen med Concorden, som senere førte til det komplette stop for flyvninger med overlydsflyet.

”Absurd,” lyder det fra en talsmand for Continental, som også siger, at dommen vil blive appelleret. Det samme oplyser mekaniker John Taylor, der er dansk statsborger, men har boet i USA siden han var tre år.

Et metalbeslag, som ikke var sat rigtigt fast, faldt af under take off for Continental flyet, og da Concorden kort efter kom samme vej på startbanen skete katastrofen i juli 2000. Derfor fandt domstolen, at det amerikanske selskab og dets mekaniker kunne gøres skyldige.

Andre mener det er helt absurd. Hvorfor bliver Charles de Gaulle Lufthavnen ikke ansvarlig? De skal jo holde startbanen ren og klar.
Continental siger, at man tager skarp afstand fra dommen. Det er tragisk for iagttagere over hele verden, at denne dybt ulykkelige begivenhed, skal afstedkomme en sådan dom, hedder det.

Den franske domstol fastslog også, at Continental skal betale 70 procent af erstatningen til de efterladte. Her har Air France betalt ca. 800 mio. kr. Mekanikeren John Taylor idømtes 15 måneders fængsel.

Det trækker op til en konflikt på et endnu højere plan mellem Frankrig og USA, når sagen nu ruller videre.

 

Skrevet af Ejvind Olesen