Lufthansa modstander af CO2-regler

Det ventes, at EU til september vil komme med et forslag om handel med CO2-tilladelser. Lufthansa kalder udgiften uacceptabel. Selskabet vurderer, at det vil lægge en merudgift på ca. 65 kr. på en flybillet. Specielt er selskabet utilfreds med, at det vil blive en europæisk ordning og dermed konkurrenceforvridende, mener tyskerne.

Lufthansas topchef, Wolfgang Mayrhuber, siger, at man bør man vente, til der kan indføres globale regler. Han argumenterer for, at CO2-udslippet skal mindskes ved at indføre bedre og renere teknologi.

Til gengæld er British Airways for ideen om CO2-regler i Europa, blandt andet på grund af kritik af luftfarten fra politikere og græsrødder. Det forventes, at EU’s forslag, hvis det bliver fremsat til september, kan træde i kraft i 2008.

(Børsen 14.6.2006)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.