Adskillige turister kvæstet ved London-terror

Mange turister, blandt andre en gruppe franske skoleelever, var blandt ofrene, da en bil i fuld fart kørte ind i fodgængerne på Westminster Bridge før bilisten knivdræbte en politimand uden for Parlamentet. Gerningsmanden blev selv skudt af politiet.

Mindst fire er døde ved angrebet og 40 er såret, heraf syv så alvorligt, at der er frygt for, at dødstallet vil stige. Politiet har i dag, torsdag, til morgen anholdt syv i forbindelse med sagen.

Turister måtte blive indenfor i London Eye i mere end to timer, da politiet spærrede de omgivende bydele helt af lige efter angrebet.

En gruppe på syv sydkoreanske turister og tre franske skoleelever var blandt de hårdt ramte ved den grove påkørsel på Westminster Bridge. De var med i en gruppe på 15-16 år fra Bretagne.

Terrorangrebet skete, mens et flertal af ledende rejsebranchefolk var på den årlige British Tourism and Travel Show i Birmingham og mens de internationale tog- og flyselskaber var i gang med at forberede sig på den kommende påsketrafik. Begge steder steg bekymringen over, hvilket indflydelse, terroren vil få på turiststrømmen.

Mens Storbritannien er blevet mere attraktiv på grund af den lave pund-kurs, vil det utvivlsomt blive modvejet af terrorangrebet, og det ventes, at ikke blot London, men hele landet, vil blive ramt, ligesom det var tilfældet efter terrorangrebene i Frankrig, Belgien, Tyskland og Tyrkiet.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.