Advarsel til nye CPH-investorer

LUFTFART: Regeringen er klar til at ændre lovgivningen for at sikre langsigtet fokus hos nye investorer i Københavns Lufthavne.

Hvis du har tænkt dig at investere stort i Københavns Lufthavne, må du hellere tænke langsigtet med fokus på lufthavnens ve og vel. Det er essensen af de budskaber, regeringen i øjeblikket sender til investorer, der potentielt kunne tænke sig at overtage australske Macquarie Groups store aktiepost i CPH.

Via selskabet Copenhagen Airports Denmark (CAD) ejer Macquarie sammen med en canadisk pensionsfond 57,7 procent af aktierne i Københavns Lufthavne. Lufthavnen har i en meddelelse til Københavns Fondsbørs meddelt, at Macquarie undersøger muligheden for at sælge aktierne.

Ifølge Ritzau Finans har det fået regeringen til at markere sin holdning over for potentielle investorer.

”Finansministeriet vil på vegne af regeringen følge det potentielle frasalg tæt. Det er af afgørende betydning, at Københavns Lufthavn fortsat er en moderne og effektiv lufthavn med tilstrækkelig kapacitet til at sikre tilgængeligheden for den danske økonomi og samfundet fremover,” siger finansminister Kristian Jensen (V) i en udtalelse.

”Dette kræver, at lufthavnen er kontrolleret af investorer med et langsigtet syn på værdiskabelse. Den danske regering vil evaluere lovgivningen i lyset af dette og hvis nødvendigt også stramme denne lovgivning,” siger ministeren ifølge Ritzau Finans.

Den danske stat ejer i dag 39,2 pct. af aktierne i Københavns Lufthavne.