Aer Lingus giver Ryanair en kurv

Irske Aer Lingus meddelte i en børsmeddelelse i går, at man venter et lille overskud for 2008, og at også 2009 bliver et profitabelt år for flyselskabet. Samtidig afviste selskabets bestyrelse enhver tanke om at acceptere et købstilbud fra Ryanair. Et bud, som ellers lød på 750 mio. Euro kontant.

 

Ryanair ejer i dag 30% af Aer Lingus, og lavprisselskabet har i flere år haft Aer Lingus under, hvad der kan kaldes en aktiemæssig belejring. Lavprisselskabet kommenterede omgående overskudsmeddelelsen fra Aer Lingus og betegnede meddelelen om overskud som ”misvisende”.

 

”Faktum er, at Aer Lingus har haft betydelige, og endnu ikke offentliggjorte, ekstraordinære omkostninger. Selskabet skal naturligvis også betale skat, og resultatet vil derfor blive endnu et år med betydeligt nettounderskud” sagde Ryanair-chefen, Michael O’Leary.

 

Ryanairs bud på Aer Lingus lyder på 1,40 Euro pr. aktie, for de 70 ´% af aktiere, Ryanair ikke allerede ejer. Lavprisselskabet har tidligere lagt et betydeligt højere tilbud på Aer Lingus, men det blev dengang afvist af EU-kommissionen af konkurrencemæssige årsager

Skrevet af Christian Peschardt