’Ærgerligt at Danmark mister Hilton’

Choice Hotels ejer, Petter Stordalen, i midten, og adm. direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye, interviewes efter pressemødet i går af TV2 News.

HOTELLER: Københavns Lufthavn opsagde med kort varsel Hilton som operatør af lufthavnshotellet. Det skal fra 1. april drives af norsk hotelkæde, der også bygger et nyt nabohotel med 500 værelser. Uklart om andre hoteloperatører har været indbudt til processen.

Københavns Lufthavn sprængte i går en bombe i den danske hotelbranche, da lufthavnen på et pressemøde oplyste, at man havde opsagt samarbejdet med Hilton, der siden åbningen af hotellet 1. februar 2001 har drevet det 5-stjernede hotel med 382 værelser. Københavns Lufthavn ejer hotelbygningen.

Fra 1. april bliver den norske hotelkæde Choice ny operatør af hotellet, der omdøbes til Clarion Hotel Copenhagen Airport og renoveres for 70 mio. kr. Clarion og Comfort er to af Choice-kædens varemærker.

Samtidig vil Nordic Choice Hotels opføre et nyt lufthavnshotel, Comfort Hotel, til 800 mio. danske kr. og med 500 værelser ved siden af Hilton-hotellet. Det skal åbne i 2020.

Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye, sagde ved pressemødet i går til standby.dk, at lufthavnen har ’kigget på flere mulige operatører’ af det kommende nye Hotel 2. Han ville dog ikke sige hvilke.

Lufthavnsdirektøren ville heller ikke kommentere standby.dks informationer om, at Hilton fik opsigelsen af samarbejdet med Københavns Lufthavn lidt over 24 timer før pressemødet. ”Vi har fulgt reglerne,” sagde Thomas Woldbye.

’Ærgerlig udvikling’

Bella Centers BC Hospitality Group, der foreløbig ejer og driver tre hoteller i København, AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Crowne Plaza og Copenhagen Marriott Hotel, ville gerne have budt på at opføre lufthavnens Hotel 2 samt overtage driften af Hilton Copenhagen Airport.

BCHG’s koncernchef, Allan Agerholm, der også er bestyrelsesformand for VisitDenmark, siger til standby.dk: ”Nej, BCHG var ikke inviteret at give bud på Hotel 2 i Københavns Lufthavn eller overtage Hilton Copenhagen Airport. Det er en ærgerlig udvikling, at Hilton, et af de få internationale hotelvaremærker i København, nu forlader hovedstaden. Dermed mister København også kunder, der bruger Hilton-hoteller. Men jeg håber Københavns Lufthavn har sikret sig i aftalen med Choice. Petter Stordalen (ejeren af Choice Hotels, red) har før haft store armbevægelser i Danmark, der endte ulykkeligt.”

Allan Agerholm var adm. direktør for Hilton Copenhagen Airport mellem 2004 og 2007.

Den adm. direktør for Københavns største hotelkæde, Arp-Hansen, Dorte Krak, siger til standby.dk: ”Arp-Hansen har ikke været involveret i processen omkring det nye hotel i lufthavnen.”

Det var i går ikke muligt at få kommentar fra Danmarks største hotelkæde, Scandic, om den havde fået mulighed for at byde på Hotel 2 i Københavns Lufthavn.

Dansk Erhverv glad for nyt hotel

Efter pressemødet i går i Københavns Lufthavn, sagde Susanne Nordenbæk, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv til standby.dk: ”Dansk Erhverv glæder sig over, at Nordic Choice Hotels er tilbage i den danske hotelbranche med denne nye satsning i Københavns Lufthavn. Den kommer efter Choices køb af Postterminalen i København, der omdannes til luksushotel. Det er positivt for dansk turisme, at Choice investerer så kraftigt i det danske hotel- og kongresmarked.”

Choice er organiseret i Dansk Erhverv.

Nordic Choice Hotels driver allerede lufthavnshoteller i Stockholm, Oslo, Bergen, Stavanger og Helsinki. Hotelkoncernen har 190 hoteller og 13.000 medarbejdere i Skandinavien og Baltikum. Selskabet markedsfører Comfort Hotel, Quality Hotel og Clarion Hotel.