Aeroflot får rekordresultat

aeroflotLUFTFART: De første ni måneder har været særledes gode for det russiske flyselskab, der nu også kan præsentere et rekordoverskud.

Aeroflot kan i årets første ni måneder fremvise et overskud på 4,7 milliarder kroner. Det er det største overskud i flyselskabets historie og en væsentlig del højere end for samme periode sidste år, hvor overskuddet lå på 0,19 milliarder kroner.

Omsætningen hos flyselskabet er desuden øget med 23,2 procent sammenlignet med samme periode sidste år og lander på 40,9 milliarder kroner. Indtil nu har Aeroflot i 2016 budt 32,8 millioner passagerer velkommen ombord.

Aeroflot er medlem af Skyteam og et af verdens ældste flyselskaber grundlagt i 1923, og under Sovjettiden var selskabet verdens største.

Flyselskabet har 129 destinationer rundt om i verden, blandt andet en direkte rute fra Kastrup til Sheremetyevo Lufthavn i Moskva. Trods det store overskud fås en returbillet ned til 1.500 kroner på denne distance.

Aeroflot har desuden det seneste år haft 31 procent flere rejsende via Moskva mellem Europa og Asien, i alt 3,6 millioner, mens antallet af transfer-rejsende i Sheremetyevo generelt i samme periode steg 37 pct. til 4,6 mio.