AF-KLM opgiver helt Alitalia-køb

I en kort udtalelse hedder det, at Air France-KLM har sagt til Alitalia at de kontraktlige aftaler, der blev offentlggjort 14. marts med henblik på overtagelse af det italienske flyselskab ikke længere er gældende, idet de aftalte betingelser ikke er blevet opfyldt fra italiensk side.

 

De betingelser, der tales om var godkendelse af handelen af de italienske fagforeninger og af den nye italienske regering. Silvio Berlusconi, som bliver premierminister til maj, har sagt, at han ikke vil acceptere AF-KLMs bud og håber på en overtagelse af selskabet af italienske investorer. Siden har han rettet henvendelse til Aeroflot om et muligt samarbejde.

 

Italiens forretningsministerium under premierminister Romano Prodi vil snarest indkalde til regeringsmøde. Den afgående og den tiltrædende regering har haft samtaler om Alitalias fremtid og at man vil mødes for at aftale et overgangslån fra staten til Alitalia indtil flyselskabets fremtid er kendt.

 

Analytikere venter, at der kun er uger til Alitalia løber tør for driftsmidler og EU ser ingen grund til særlig støtte til Alitalia, som bør skaffe sine midler på normale forretningsmæssige betingelser.

 

Skrevet af web-redaktionen