Afbestillinger til klimatopmødet

Det er Udenrigsministeriet, som foreløbigt har afbestilt 20.000 på hotelovernatninger for deltagerne i FNs klimatopmøde i Bella Center til december, fordi tilmeldingstallet af udlændinge er lavere end ventet, skriver businss.dk.

 

Alligevel regner ministeriet fortsat med, at der vil komme mellem 12.000 og 15.000 deltagere til topmødet. Afbestillingerne betyder en reduktion fra optimistiske 120.000 til mere realistiske 100.000 overnatninger, hvilket reducerer hotellernes omsætning med omkring 40 mio. kr.

 

Hoteldirektør Karim Nielsen fra Radisson SAS Scandinavia fortæller, at ministeriet har afbestilt 10% af sine bookede værelser fordi de skal afbestilles senest en måned inden topmødet, hvis ikke ministeriet skal betale den fulde pris for værelserne.

 

Direktør Dorte Krak fra Arp-Hansen Hotel Group fortæller, at man har modtaget afbestilling på 5% af reservationerne. 80% af kædens 2.200 værelser i København er udlejet under topmødet og hun venter, at der bliver bhov for alle de værelser, det er muligt at skaffe, når mødet finder sted i december.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.