Besøgsrekord på Vestnorden

Den 20. udgave af Vestnorden åbnede i går på Nordatlantens Brygge i København og slutter i dag. Messen har deltagelse fra 122 firmaer som køber rejseydelser – typisk rejsebureauer og turoperatører – til Færøerne, Grønland og Island. Firmaerne har 185 tilmeldte medarbejdere i København. Her kan de lave forhandle med 283 tilmeldte sælgere fra 155 leverandører af rejseydelser i de vestnordiske lande.Vestnorden-messen skal tilbage til 1998 for at finde et højere antal tilmeldte køber-firmaer, nemlig 124. Sidste år var der 107 opkøbende rejsebranchefirmaer med 163 udsendte, da Vestnorden blev afviklet i Reykjavik.Vestnorden holdes hvert andet år på Island og hvert andet år på hhv. Færøerne eller Grønland.

Årets værter, Grønlands Turist- og Erhvervsråd, havde valgt for første gang at placere Vestnorden i København – bl.a. ud fra den betragtning at det er nemmere at tiltrække købere fra europæiske rejsebureauer, hvis de ”kun” skal flyve til København.AIR GREENLAND FORLÆNGER LEJE AF FLAGSKIB

Air Greenland tror på fortsat vækst og har forlænget lejeaftalen af sin store Airbus 330, Norsaq. Selskabet kan nu beholde bamsen frem til 2013.Air Greenlands nuværende lejeaftale af Airbus 330’eren atlantflyet Norsaq, Norsaq er et grønlandsk kastevåben, udløber til december 2007, men allerede nu er lejen forlænget foreløbig tre år. Herefter er der mulighed for atter at leje flyet frem til januar 2013.”Den fortsatte leje sker i forventning om en fortsat stigning i turismen til Grønland samt i det generelle og forretningsmæssige rejseniveau mellem Grønland og Danmark,” hedder det fra Air Greenland.

Skrevet af