Aftale om grænsekontrol i togene

Danmark og Sverige har underskrevet en aftale, så den svenske grænsekontrol kan flyttes ombord på togene over Øresund.

Svensk politi regner med, at det tager 6-8 uger før grænsekontrollen kan flyttes ombord på togene, hvorefter de forlængede stop på Hyllie station og Malmö C kan stoppe.

Det er Sveriges indenrigsminister Anders Ygeman og Danmarks justitsminister Søren Pape Poulsen, der har underskrevet aftalen, som giver tilladelse til, at svensk politi må køre med togene til Danmark og stå af på stationen ved Københavns Lufthavn for herefter at udføre grænsekontrol på togene tilbage til Sverige.

Allerede inden grænsekontrollerne flyttes ombord på togene kan de rejsende glæde sig over, at togrejsen fra København H til Malmö C kommer til at gå 12 minutter hurtigere, når DSB den 24. april indfører hyppigere afgange på strækningen mellem København og lufthavnen. Selv om de rejsende mod Sverige stadig skal stå af toget i Kastrup for at passere ID-kontrollen, kan de gå ombord på samme tog igen uden at vente på næste afgang, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.