Air Berlin får flere XL-sæder

air berlin XL SædeLUFTFART: I stedet for at få Premium Economy-klasse på sine langrutefly, har det tyske Oneworld-medlem nu 48 XL-sæder i sin økonomiklasse – og de sælger rigtig godt, siger selskabet.

Air Berlin har gode erfaringer med at introducere endnu flere XL-sæder på sine 14 Airbus A330-200 langrutefly. I efteråret kom der yderligere fem rækker med XL-sæder på langruteflyene, der nu hver har 48 af disse sæder.

XL-sæderne, der koster 79 euro ekstra pr. strækning, har bl.a. 20 pct. mere benplads ligesom ’XL-passagererne’ bl.a. får prioriteret ombordstigning. Ifølge Air Berlin har XL-sæder med 91 cm til sædet foran den bedste benplads på økonomiklasse på transatlantiske flyvninger.

“Mens andre flyselskaber har en Premium Economy-kabine har Air Berlins beslutning om at tilbyde XL-sæder på Economy Class vist sig at være meget populær, og vi sælger i snit 80 pct. af disse sæder, herunder de nye ruter til Boston, San Francisco og Havanna,” siger Julio Rodriguez, der er kommerciel direktør i flyselskabet.

Air Berlin har 147 destinationer i og uden for Europa og havde sidste år 30,2 mio. passagerer. Etihad Airways fra Abu Dhabi ejer 29,2 pct. af Air Berlin.