Madinat Jumeirah i Dubai. PR-foto.

Emirates og Etihad indgår interline-aftale

Emirates og Etihad Airways, De Forenede Arabiske Emiraters største flyselskaber, lander fælles interline-aftale for indgående rejser til og fra Emiraterne. Formålet er at øge turismen i landet.

Emirates fra Dubai og Etihad Airways fra Abu Dhabi har netop indgået en interline-aftale der betyder, at passagerer fremover kan rejse med begge flyselskaber på samme billet, når de rejser til De Forenede Arabiske Emirater. Det skriver Emirates i en pressemeddelelse.

Selskaberne håber, at aftalen vil give turismen i Emiraterne – både leisure og erhvervsturismen – et boost, da den åbner op for, at turister kan opleve flere destinationer på samme flybillet.

Fra sommer kan passagerer flyve til enten Dubai eller Abu Dhabi og igen forlade Emiraterne via begge lufthavne på samme billet uanset, hvilket af de to selskaber, der betjener ruter fra lufthavnene.

Emirates har i dag en daglig rute til Københavns Lufthavn fra Dubai, mens Etihad til oktober åbner en rute til Københavns Lufthavn fra Abu Dhabi.

Fokuserer på Europa og Kina
Den nye aftale betyder i princippet, at passagerer vil kunne rejse til Emiraterne på den ene rute og tilbage til Danmark på den anden rute.

I første omgang vil Emirates og Etihad fokusere på at skabe indgående interline-trafik fra udvalgte lufthavne i Europa og Kina. Selskaberne bag aftalen håber, at turister vil få lyst til at søge længere væk fra ankomstlufthavnene og ud i flere af landets emirater.

Aftalen giver også mulighed for at booke rejser til Emiraterne og videre ud til byer i andre lande via begge selskabers rutenet.

”Vi er glade for at have indgået samarbejdet med Etihad Airways. Emirates og Etihad spiller på vores fælles styrker ved at udvide mængden af tilbud til vores respektive kunder og ved at fremme turisme i Emiraterne,” siger Tim Clark, koncernchef hos Emirates.

Regering vil fremme turismen
Aftalen kommer i kølvandet på et politisk ønske fra Emiraternes regering om at fremme turismen og gøre Emiraterne til en af verdens førende rejsedestinationer.

Turismen er i stigende grad en vigtig del af landets økonomi, og i 2027 forventes branchen at udgøre 5,4 procent af Emiraternes samlede økonomi og stå for en million jobs i landet.

Interline-aftalen er den anden, Emirates og Etihad indgår. I 2018 underskrev de et memorandum omhandlende deling af forskellige typer information selskaberne imellem.

 

Relaterede artikler:

Emirates i Danmark: ”Leisure-salget i massiv fremgang”

Rejsebureauer glade for kommende Abu Dhabi-rute

Star Alliance-selskab fastholder dansk agent