Air Berlin til Billund

Darwin Airline Saab 2000FLYSELSKABER: Billund Lufthavn får flere nye ruter i denne tid – senest har Air Berlin meddelt, at selskabet fra 13. april vil flyve en gang om dagen til og fra den tyske hovedstad. Ruten flyves af Air Berlins schweiziske fætter.

Det tyske Oneworld-medlem vil betjene den kommende rute med en SAAB 2000 med 50 flysæder fra det schweiziske flyselskab Etihad Regional (Darwin Airline). Etihad Airways fra Abu Dhabi ejer 33 pct. af Etihad Regional og 29 pct. af Air Berlin.

”Det er ingen hemmelighed, at netop Berlin er én af de byer, vi gennem længere tid har arbejdet på at få på destinationskortet. Både i forhold til Berlins mange attraktioner, men også i kraft af de mange muligheder for at komme videre til for eksempel USA, Asien og Australien,” siger Billund Lufthavns adm. direktør, Kjeld Zacho Jørgensen.

Med Berlin som det seneste flyselskab forbedrer Billund Lufthavn dækningen af Central- og Østeuropa med byer som Prag, Gdansk i Polen og Vilnius i Litauen.

”Vi ser stort potentiale for ruter til den del af Europa. Både til korte ferie- og forretningsrejser, men også i forhold til at skabe gode forbindelser ud i Europa og til resten af verden,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Fra sommerprogrammet åbner Brussels Airlines på ruten mellem Bruxelles og Billund, den flyves i forvejen af danske Sun-Air.

Fra sommerprogrammet øger Air Berlin fra Tegel-lufthavnen i den tyske hovedstad betjeningen af Warszawa, Gdansk og østrigske Graz, siger Götz Ahmelmann, Chief Commercial Officer i Air Berlin.

Air Berlin oplyser, at ruten fra Billund til Berlin vil have gode videreforbindelser fra Tegel til en række lufthavne i Tyskland, Schweiz og Østrig samt til bl.a. Mallorca, Budapest, Warszawa, Krakow, Gdansk og Abu Dhabi.

Standby.dk kunne sidste uge fortælle, at Tysklands næststørste flyselskab fremover kun skal have fire overordnede billettyper. Fra maj vil der være JustFly, FlyDeal, FlyClassic og FlyFlex+. JustFly er basisbilletten hvor kun håndbagage er med i billetprisen – mens den dyreste billettype, FlyFlex+ giver en lang række fordele for en derfor også højere pris.

For at spare har Air Berlin de seneste måneder skåret produktionen ned med 4,5 pct. Det har bl.a. betydet at man har lukket ruten fra Berlin til Oslo og ikke genåbner sommerruten i år mellem Mallorca og København. Ligeledes har det østrigske datterselskab, Niki, indstillet sin betjening mellem Wien og København.

”Men Skandinavien forbliver et vigtigt marked for Air Berlin,” forsikrede koncernchef Stefan Pichler under pressemødet i sidste uge i Berlin overfor standby.dk