Air Berlin udskyder USA-ruter

LUFTFART: Flyselskabet, der har Danmark som et af sine primære markeder, udsætter midlertidigt åbning af bebudede nye ruter til USA.

Den langvarige uro med strejker blandt handlingpersonalet i selskabets hovedlufthavn, Berlin Tegel, har fået Oneworld-medlemmet til at tage beslutningen.

Handlingen af Air Berlin i Tegel varetages nu af AeroGround, et selskab ejet af München Lufthavn. Ved at udskyde åbningen af to af sine nye USA-ruter fra Berlin, håber flyselskabet at AeroGround med ekstra tid kan få sine procedurer på plads og levere et stabilt produkt, bl.a. med hensyn til transferpassagerer, skriver tyske medier.

Air Berlin vil udskyde åbningen af den nye rute fra Berlin til San Francisco fra 1. maj til 29. maj. Den skal flyves to gange om ugen – og tre gange fra juni. Den anden forsinkede USA-rute bliver mellem Berlin og Los Angeles – den skulle være startet 2. maj, men er nu rykket til 16. maj for de fire ugentlige fly.

De berørte passagerer ombookes til Air Berlin-fly fra Düsseldorf, oplyser selskabet, der stadig planlægger at starte ny USA-rute fra Berlin til Orlando den 6. maj med tre fly om ugen.

Fra i år flyver Air Berlin nu til otte lufthavne i USA. Fra april kommer der gennem sommeren 33 ugentlige afgange fra Tegel til USA, oplyser selskabet.

Selskabet kommer også op på at flyve to gange om dagen fra Berlin til New York, fire flere end først planlagt – ligeledes stiger antallet af afgange fra Tegel til Miami til fem, oprindeligt skulle der være tre.

I alt tilbyder Air Berlin denne sommer 84 ugentlige flyvninger fra såvel Berlin som Düsseldorf til otte destinationer i USA (Boston, Chicago, Fort Myers i Florida, Los Angeles, Miami, New York, Orlando og San Francisco)

Air Berlin flyver sine USA-ruter med Airbus A330-200 med economy og business class. Air Berlin betjener Københavns Lufthavn fra Berlin og Düsseldorf.