Air Canada lander igen i Københavns Lufthavn i morgen tidlig med en Airbus A330-300; dog uden passagerer, men kun med cirka 30 tons luftfragt. Arkivpressefoto fra Air Canada.

Air Canada igen til København – kun med fragt

Fra i morgen, lørdag, og hver lørdag foreløbig til sidst i maj, flyver Air Canada en Airbus A330 fra Toronto til København, dog kun med cargo. Åbnes grænserne er Air Canada klar til passagerer.

Der er behov for at få transporteret en række vigtige varer som medicinske udstyr mellem blandt andet Canada og Nordeuropa. Derfor begynder Star Alliance-medlemmet Air Canada i morgen at flyve én gang om ugen mellem sin hovedlufthavn, Toronto, og Københavns Lufthavn.

”Vi har set en stigende efterspørgsel for at få transporteret kritisk vigtige forsyninger fra Canada til Skandinavien og Nordeuropa, derfor begynder vi nu at flyve en gang om ugen med en Airbus A330-300 mellem Toronto og København,” siger Air Canadas nordiske chef, Marc Sam, til STANDBY.dk

Til flyvningerne mellem Toronto og Københavns Lufthavn bruger Air Canada en Airbus A330-300, det er normalt et passagerfly, men i stedet for passagerer, som der ikke er nogen af, fyldes lastrum og kabinen med vigtigt gods. Der fragtes på første flyvning 30 tons gods til Danmark.

Fragten kan være alt fra medicinsk udstyr til brug under coronakrisen, danske medicinforsyninger til Canada, vigtige reservedele, norsk seafood og så videre.

Den første af de særlige fragtflyvninger letter i aften dansk tid fra Toronto, AC 7206 lander efter planen lørdag morgen i Københavns Lufthavn. På returflyvningen i morgen fra Københavns Lufthavn hedder flyvningen AC 7207.

Air Canada har blandt andet også ombygget tre af sine Boeing B777’ere så de også i denne tid kan flyve med fragt. Ligeledes er selskabet på vej med en ren fragtrute fra Toronto til Amsterdam.

Klar til at genoptage passagerflyvninger til Københavns Lufthavn
Air Canada flyver som eneste nordamerikanske selskab under normale omstændigheder hele året mellem Toronto og Københavns Lufthavn, selskabets eneste rute til Norden. I højsæsonen er der normalt daglig betjening af ruten.

Så snart der bliver åbnet op for passagerflyvninger mellem blandt andet Danmark og Canada, er Air Canada klar til at genoptage ruten. Som det er lige nu står ruten til at genstarte med en daglig flyvning fra 24. juni. Trafikprogrammet sige netop nu, at ruten skal betjenes med Air Canadas største passagerfly, Boeing B777, versionen til Københavns Lufthavn har plads til 458 passagerer.

I denne tid har Air Canada kun passagerflyvninger fra Europa til Canada fra London Heathrow, Frankfurt og Paris. Coronakrisen har betydet, at Air Canada i denne tid kun flyver med cirka fem procent af sin generelle kapacitet.

Relaterede artikler:

Syv fly fra Singapore fyldt med medicinsk udstyr

A.P. Møller-flyselskab del af luftbro til Danmark

Den globale økonomi kan ikke genstartes med flyene på jorden