Air Canada satser på amerikanske passagerer

Air Canada vil ikke nøjes med at flyve folk til og fra Canada. Selskabet vil have andel i mere international transittrafik, ikke mindst via det store hub i Toronto Pearson Lufthavn. Et godt alternativ til store amerikanske lufthavne som for eksempel Chicago eller New York.

 

Ved et analytikermøde forleden sagde Air Canadas præsident Calin Rovinescu: ”Vores første prioritet er vækst i det globale netværk. Vores pacific trafik steg således 20 procent sidste år.
Vi er også meget optaget af at tage international trafik fra USA. Det kan vi, og det vil vi. Allerede i dag har vi mange amerikanske passagerer, som rejser ud i verden via vore hub. Andre kommer til Canada og rejser videre til USA. Vi har fordoblet den form for transfertrafik de senere år.”

 

Ligesom så mange andre er Air Canada i gang med et stort spareprogram, som i slutningen af i år skal nå op på 2,5 mia. kr. i årlige besparelser.

Bundlinien giver grund til optimisme. Netto resultatet i 2010 blev ca. 600 mio. kr. mod et tab på ca. 100 mio. kr. året før.

Air Canada har danske Vagn Sørensen i bestyrelsen og er medlem af Star Alliance sammen med bl.a. Lufthansa og SAS samt de tre amerikanske selskaber United, Continental og USAirways.

Skrevet af Ejvind Olesen