Air Canada skifter nordisk salgschef

Henrik Svendsen.

Henrik Svendsen.

FLYSELSKABER: Tidligere travel manager hos IKEA lander nyt job som nordisk salgschef for Star Alliance-medlemmet.

47-årige Henrik Svendsen begyndte ved starten af denne måned som salgschef i Skandinavien og Baltikum for Air Canada. Han afløser Anja Mihoubi, der har fået nyt job hos reservationssystemet Amadeus.

Air Canada er repræsenteret i Norden af det velrenommerede GSA-bureau ATM, Airline & Travel Marketing. ATM repræsenterer fra sit hovedkontor i København ud over Air Canada også Cathay Pacific og South African Airways i Norden.

Henrik Svendsen var fra 2000 til 2011 travel manager hos IKEA i Danmark, hvorefter han stoppede og virkede som konsulent for flere danske virksomheder, bl.a. Nilfisk.

”Men jeg savnede rejsebranchen, så da jeg så den ledige stilling som salgschef for Air Canada i Norden, søgte jeg den,” siger han til standby.dk

Air Canadas kontor i København har seks ansatte – selskabet flyver i sommersæsonen dagligt mellem Toronto og Københavns Lufthavn, selskabets eneste rute til Norden. I vintersæsonen er der tre fly om ugen på ruten.

Mange danske rejsebureauer booker bl.a. gæster til Cuba med Air Canada – flyselskabet har direkte rute fra Toronto til Cuba. Og så er Air Canada naturligvis også stor på bl.a. USA – og har i mange år haft aftale med USA om, at dets passagerer får indrejsekontrol til USA fra de canadiske lufthavne. Dermed ankommer Air Canadas fly til USA som indenrigsfly og passagererne skal ikke stå i kø for at komme ind i USA.