Air France A380 får kinesisk markering

une_amitie_franco-chinoiseSom led i 50-året for Frankrigs anerkendelse af Folkerepublikken Kina er et af Air Frances Airbus A380 dekoreret med et ’Pan Chang’ bånd, der repræsenterer forbindelsen folk imellem og betyder held for bæreren.

Air France betjener Shanghai med en Airbus A380 med fire ugentlige flyvninger, og fra i dag, tirsdag, flyves dagligt til Hong Kong – ligeledes med en A380. Flyselskabet har indtil videre ni eksemplarer af gigant-flyet.

“50-året for de diplomatiske forbindelser mellem Frankrig og Kina er en anledning til at udvide dette samarbejde, for eksempel med udvidede flyforbindelser landene imellem”, siger koncernchef Frédéric Gagey fra Air France.

Den første flyforbindelse blev gennemført den 20. september 1966 med en Boeing 707 ’Château de Cheverny’, som klarede turen til Shanghai på 22 timer og 25 minutter med fire mellemlandinger i Athen, Cairo, Karachi og Phnom Penh.

I dag har Air France-KLM 88 ugentlige flyvninger mellem Paris-Charles de Gaulle og Amsterdam-Schiphol til ni destinationer i Kina, Beijing, Shanghai, Hong Kong, Guangzhou, Chengdu, Hangzhou, Xiamen, Wuhan og Taipei.