Air France-KLM fra underskud til overskud

Air France-KLM kunne præsentere en turnaround af sine finansielle resultater for første halvår 2017 med et nettooverskud for gruppen på 151 millioner Euro mod et underskud på 114 millioner for et år siden.

Omsætningen steg med 4,2% til 12,3 millirder Euro mod 11,8 milliarder i første halvår 2016.

Passagertallet for første halvår steg med 6,5% til 47,1 millioner. Kapaciteten målt i ASK steg med 4,2% til 151,8 milliarder, mens RPK oversteg det og voksede med 5,9% til 130,9 milliarder. Load factor steg med 1,4 procentpoint til 86,3%.

“Air France-KLM leverede forbedrede resultater ved at gennemføre de strategiske mål om øget omsætning og styrket konkurrenceevne”, siger bestyrelsesformand Jean-Marc Janaillac.

”Aftalen, der blev indgået med Air France piloterne i juli sikker gruppen mulighed for at etablere lavpris datterselskabet Joon som oprindeligt planlagt”.

Jean-Marc Janaillac glæder sig over styrkelsen af gruppens alliancer, hvor man køber 31% af aktierne i Virgin Atlantic og udvider samarbejdet med Delta Air Lines for at forbedre positionen på den transatlantiske trafik, samt et styrket samarbejde med China Eastern og China Southern.

“Det er vigtige milesten, som viser, at Air France-KLM er på rette spor”, slutter han.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.