Air France-KLM køber aktier i GOL

GOL_Transportes_AéreosDen europæiske flykoncern investerer 100 millioner dollar i det brasilianske lavprisselskab GOL for at blive bedre dækket ind i Sydamerika.

En del af investeringen går til køb af aktier for 52 millioner dollar, hvilket svarer til 1,5% af det brasilianske selskabs aktuelle værdi. Samtidig udvides selskabernes code share samarbejde, så Air France og KLM kan benytte egne koder på 28 GOL flyvninger ud af Rio de Janeiro og São Paulo til andre brasilianske destinationer. GOL får sine rutenumre på ruter mellem Brasilien og Europa.

Aftalen rummer også koordineret billetsalg og styrket vedligehold af flyene.

Air France-KLM beskriver aktionen som en et langfristet strategisk partnerskab. GOL har i forvejen et strategisk samarbejde med Delta Air Lines, der er medlem af SkyTeam ligesom Air France-KLM.

Air France vil åbne en ny rute fra Paris Charles de Gaulle ti Brasilia tre gange om ugen fra 31. marts og vil indsætte Airbus A380 på både Rio og São Paulo.

GOL har 40% af det brasilianske indenrigsmarked og driver med sine 141 Boeing 737NG 51 flyruter i Brasilien og 10 lande i Latinamerika.