Rejsebureauer i hvert fald i Frankrig har tilsyneladende været udsat for svindel via Air France-KLM’s agenthjemmeside, AgentConnect. Arkivpressefoto: Air France.

Air France-KLM lukker for agentbookinger efter svindel

Efter at have opdaget flere tilfælde af svindel har Air France og KLM midlertidigt suspenderet rejsebureauers adgang til flyselskabernes fælles bookingportal, skriver branchemedie.

I en e-mail til branchepartnere, som branchemediet Business Travel Newseurope har set, skriver KLM: ”På grund af et antal svindeltilfælde med vores agent booking tool (ABT), har vi midlertidig stoppet adgangen til ABT.

Bookingmuligheden er derfor ikke i øjeblikket tilgængelig på AgentConnect.biz. Vi vil holde jer informeret om udviklinger i sagen,” oplyses det.

Hvis rejsebureauer med hidtidig adgang til AgentConnect for eksempel skal arbejde med eksisterende bookinger af flybilletter, henvises de til at bruge flyselskabernes muligheder via NDC (New Distribution Capability, red.), skriver KLM i mailen.

BTN tilføjer, at hjemmesiden AgentConnect også bruges af Air France-KLM’s amerikanske Skyteam-partner, Delta Air Lines.

Franske rejsebureauer ramt af adgangskodetyveri
Medierapporter i Frankrig antyder, at flere franske rejsebureauer kan være blevet berørt af udstedelsen af ​​”svindelagtige” flybilletter via AgentConnect-platformen, skriver BTN

I en udtalelse skriver Air France: ”Det er vigtigt at understrege, at disse tilfælde af svindel ikke påvirker vores indhold på NDC. Air France beklager et lille antal tilfælde af svindelagtig udstedelse af flybilletter via forskellige metoder, herunder phishing e-mail, som vi har informeret rejsebureauer om, ligesom der har været andre tilfælde af tyveri af adgangskoder.”

Air France skriver også i redegørelsen, at flyselskabet kan bekræfte, at adskillige rejsebureauer i Frankrig har været ramt af svindel med udstedelse af flybilletter.

”For at undgå tilsvarende svindel med udstedelse af flybilletter i fremtiden til skade for vores rejsebureau-partnere, har Air France besluttet indtil videre at suspendere adgangen til vores salgskanaler via vores AgentConnect portal,” hedder det fra flyselskabet.

I Danmark betjener Air France såvel Københavns Lufthavn som Billund Lufthavn. Det samme gør KLM, der også har ruter til såvel lufthavnene i Aalborg og Aarhus.

Relaterede artikler:

“Hvis hackerne vil ind, kommer de ind”

Air France øger fra Danmark

Politiet efterforsker bedragerianmeldt rejsebureau