Air France skånede stewardesser for sexfikseret topchef

Air France gav angiveligt ordre om, at kun mandlige besætningsmedlemmer måtte betjene franske Dominique Strauss-Kahn, tidligere chef for Den internationale Valutafond, på deres fly. Det skriver den franske avis Le Parisien i forbindelse med, at Strauss-Kahn er beskyldt for at have forsøgt at voldtage stuepige på hotel i New York. Omvendt har stuepigen givet så mange modstridende oplysninger, at sagens synes at skride for New Yorks statsadvokat.

 

Le Parisien skriver, at advokater for stuepigen vil indkalde stewardesser fra Air France som vidner. Disse blev angiveligt udsat for upassende tilnærmelser fra Strauss-Kahn under flyvninger med Air France.

 

En talsmand for Air France siger, at flyselskabet "afviser at have givet instrukser om sammensætningen af dets besætninger" når Strauss-Kahn var ombord.

 

Le Parisien siger, at advokater for Nafissatou Diallo – den afrikanske stuepige, der beskylder Strauss-Kahn for at have forgrebet sig på hende – har modtaget to erklæringer fra Air France-ansatte om upassende tilnærmelser fra den daværende IMF-chef.

 

62-årige Strauss-Kahn afviser beskyldning om seksuelle overgreb mod stuepigen på Sofitel-hotel på Manhattan.

 

Skrevet af redaktionen