Air France-strejken forbi

air-france-boieng-b777LUFTFART: Den to uger lange strejke blandt hovedparten af piloterne i Air France stopper nu – fly, der er aflyst i dag, er fortsat aflyst. Det gælder f.eks. fire af de fem flyvninger mellem Paris og København.

”Vores tilbagevenden til det normale trafikprogram er på plads senest på onsdag”, oplyste Air Frances hjemmeside søndag og opfordrede til, at passagererne selv via hjemmesiden undersøger, om deres fly flyver eller er aflyst.

Fra København ser det ud til, at afgangen 9.55 til Paris afgår, mens afgangene 6.55, 13.00 og 20.20 i dag fortsat er aflyst.

Hver strejkedag har kostet flyselskabet op til 25 mio. dollars – i snit har ca. halvdelen af selskabets flyvninger været aflyst.

Strejken kom fordi pilotfagforeningen SNPL, der repræsenterer hovedparten af piloterne i Air France, bl.a. ikke ønskede at Air France KLM-koncernen skulle overføre fly og piloter til sit hollandske lavprisselskab Transavia.

Det var meningen, at Transavia, der pga. lavere lønninger producerer billigere, skulle overtage en række af Air Frances europæiske ruter – hvorved Air France bedre kunne klare sig i konkurrencen med lavprisselskaberne.

”Vi stopper strejken så forhandlinger fremover kan foregå under roligere former,” siger en talsmand for SNPL ifølge BBC.

Air France har bl.a. lovet SNPL, at man holder sig til fly som ikke er større end Boeing 737 og indfører samme overenskomster som piloterne i Air France har, hvis de frivilligt søger ansættelse hos Transavia.